Vrouwen Cirkel
Vrouwen Cirkel

Vrouwen Cirkel

Welkom prachtige vrouw!

Het heeft al even mijn aandacht. Wat in het vat zit verzuurd niet maakte ik mezelf wijs. Toch denk ik dat het tijd is om dat vat nu open te breken. Voordat het moment voorbij is, en ik weer in mijn hoofd ga zitten en “cold feet” krijg. 😅 Want poeh wat vind ik het spannend om aan iets nieuws te beginnen en me kwetsbaar op te stellen. Maar dat is juist wel het punt waar vanuit ik wil leiden. Mijn eigenheid, mijn kwetsbaarheid en mijn kracht.

Sinds het moederschap is mijn leven geen dag meer saai. Het kent vele uitdagingen die ik in liefde aan wil gaan. Dat is niet altijd even makkelijk om heel eerlijk te zijn. Kinderen zijn de spiegels van ons innerlijke kind. En zo worden vaak onverwerkte stukken van je verleden aangeraakt met alle bijbehorende emoties en of lichamelijke klachten. De transitie naar het moederschap, het luisteren naar je intu├»tie, het vrouw zijn, het partnerschap, ouderschap, verbinden met je kindje, het helen van oude wonden, grenzen aanvoelen, de zoektocht naar jezelf en het leren lief hebben en zorgen voor jezelf zijn thema’s die voor mij vaak voorbij komen. Terwijl ik mijn weg zoek binnen deze thema’s voel ik me vaak eenzaam met mij gedachten en mijn proces en mis ik de aansluiting met anderen.

Het verbinden met jezelf, het verbinden met je innerlijke kind, je vuur, je passie, je drive, je ziel! En vanuit die verbinding te kunnen en mogen verbinden met andere vrouwen daar haal ik zo veel energie uit. En toch slokt het aller daagse leven me vaak op en is er een gebrek aan verbinding met anderen in mijn leven. Lang verhaal kort. Ik denk er dus al een hele tijd over na om een moedergroep of een vrouwenkring op te zetten. Vooral dus geboren vanuit mijn eigen behoefte om me te verbinden met gelijk gestemde vrouwen. Maar ook vanuit de signalen van andere vrouwen die ik via mijn werk als verloskundige en lactatiekundige ontmoet.

In eerste instantie was het idee om me vooral op moeders te richten. Waarin verbinden met jezelf, je kind en andere moeders centraal staat. Maar ik wil hem voor nu juist heel breed trekken en mijn focus leggen op de vrouw, sistherhood en het moederschap.
Wat een vrouwencirkel in kan houden? Het is voor mij vooral nog een concept en de inhoud is ook afhankelijk van de behoefte van de vrouwen die zich aansluiten. Ik zie mezelf als een eerlijke en oprechte vrouw. Ik vind het belangrijk dat mensen zich veilig bij me voelen. Verder heb ik geen super krachten. Behalve dan dat ik mijn liefde voor het leven en mijn opgedane kennis en ervaring graag deel.
Heb je zin om samen met mij dit avontuur aan te gaan? Verschillende thema’s aan te snijden? Mindful, heartful en wombful je te verbinden met jezelf en anderen? Onder het genot van een lekker theetje? Stuur me een berichtje of meldt je aan via mijn digitale agenda!

27 oktober vind de eerste vrouwen cirkel plaats!

Ik hoop je snel te ontmoeten.

Liefst April